Wednesday, August 4, 2010

Menu berbuka semalam

Petang semalam dah terbayang-bayang dalam pikiran apa menu yang nak dimasak untuk berbuka puasa (Ummi pose lagi semalam)...
balik umah lepak-lepak jap tengok TV...
then, kol 6.30 baru masuk dapur ketung-ketang memasak...
tercapai menu yang dihajati...Ummi kalo berbuka suka menu yang simple² jek...
jom tengok apa yang Ummi masak semalam :





Sambal telur



Sayur lemak fucuk + bayam




All time favorite anak² - telur dadar



Simple je kan???
sebelum berbuka bukan main berselera nak makan...
tapi,
once mula makan,
nasi separuh pun susah nak habiskan...
tapi air soya 2 gelas+air kosong 1 gelas...
heheh



Ni pulak menu bekfes pagi tadik...
hehe...tapau jek...
takdele rajin benor nak masak nasi lemak alas daun pisang...
tapi sejak preggie nih...
menu ni le idaman kalbu..
takdela hari²...
once a week gitu...
sambal sutung kering makcik tuh memang maveles sangat...
nyam..nyam



(dah makan 1/2 baru tingat nak snap pic...
mentang2 le USB camerafon nih dah jumpa...
asek nak snap pic jek kejenya..haha)

10 comments:

  1. selera kita sama part makan tu kan...saya sukaaa sambal telor gak
    juga sup fucuk....

    p/s whuaaa masih tidak sempat2 masak kari kepala ikan...
    whuaaaaaaaa..

    ReplyDelete
  2. lin,

    best kan sambal telur ngan sayur fucuk tuh...

    takpe lin..ada masa nnti masakle kari kepala ikan tu ye

    ReplyDelete
  3. jeles tgk itu telur... pasal ini time saya tak muleh makan tolor... hoho

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Yan,

    dah brp hari berpantang eh?kalo dah sebulan tu dah leh makan..janji luka dah sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  6. makan simple mcm tu pun mmg dah sedap kan kak?

    ReplyDelete
  7. wahida

    aah..akak mmg suka simple2 camtu jek

    ReplyDelete
  8. rose,

    menu simple je dear...rose ganti pose lagi ke hrni?

    ReplyDelete
  9. hello!,I really like your writing so much!

    share we communicate extra approximately your post on AOL?
    I require a specialist on this area to solve my problem.

    Maybe that's you! Taking a look ahead to see you.

    my page :: how to get rid of stretch marks

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages