Tuesday, August 3, 2010

Murahnya rezeki harini

Semalam hari letih sedonia...Ummi letih tahap ape pun tak taulah...padahal, duk opis x gerak²...lunch time pun mintak member tapaukan je sebab tak larat sangat rasanya...jam 9pm dah baring atas katil...kol 9.30pm dah zzzzzzz...alarm bunyi kol 5am untuk bersahur...alhamdulillah, Ummi dah rasa cargas segar bugar...sahur 2 keping sardine sandwich+5 biji kurma+3 mug air masak...dah kenyang

Masuk opis pagi ni, awal² lagi dah ada sorang member opis datang bilik...bagi siap² hadiah untuk baby...walla...baby masih dalam peyut dah dapat hadiah ek....ada set baju baby & receiving blanket black kaler you...macho gituuuu

cumilnya baby set kaler hijau nih

receiving blanket kaler itam...gojesss



Pastu lunch time, ada pulak staf Dept. lain datang jual tart nenas...fuhh...blom poser dah ada kuih raya...Ummi beli sebalang buat santapan anak-beranak



Then, pas lunch tetiba member datang bilik kasi satu bekas makanan dalam plastik...
'bos kasi' katanya...aiks...murah hati bebenor bos harinih...semalam dahle bawak seplastik besar rambutan dari kampung dia Ummi makan x ingat donia & lupa yg diri tgh mengalami batuk x henti²...rupa²nya dia belanja a few of us yang duk dekat ngan bilik dia nih...heheh...Ummi buka bekas tu nampak cam bubur kacang...masih panas lagik...bila buka tutupnya...wahhhh....sort of pengat pisang cum bubur kacanggggg!!!! I likeeeeeeeee!!!dah lama x makan pengat pisang aka serawa pisang nih...huhu...tak sabarnya nak tunggu time berbuka nih



Rezeki makyung berpuasa harini...takyah nak pikir pemanis mulut dah..pikir menu berbuka je nanti

10 comments:

  1. wahh kak inaaa....sedapnya pengat pisang+siap ada sagunya...:)

    #cantek blanket itam tuh...jarang jumpa.....suka suka :)

    ReplyDelete
  2. memang murah tul rezeki akak.. ;d

    ReplyDelete
  3. mieja


    elok berbuka pose je smlm terus rasa pengat tuh...mmg sedappp

    aah blanket tu 1st time akak tgk gak...santekk

    ReplyDelete
  4. saya kalau tart nenas mesti cari yg jem dia penuh..kalau yg kedekut jem tu x layan....

    ReplyDelete
  5. wahida...

    betul tuh...jem nenas tuh yg masyukkk...ini beli utk mamam b4 pose..karang bulan pose nak beli tat gulung laks..hihi

    ReplyDelete
  6. blanket warne itam?? menawan kolbu.. hehe

    seronoknye murah rezeki baby akak ni.. baby duk de dlm perot lg dah ada present menanti

    ReplyDelete
  7. Yan

    aah warna itam...unik kan?heheh...jangan panas udahle...heheh

    Amin...murah rezeki baby

    ReplyDelete
  8. Amboi meriahnya rezeki utk bb..
    ibunya pun murah rezeki juga...

    tart neneas.. i suka.. baru berangan nak buat utk raya ni... kihkih... tp oven nya masih belum sampai ke rumah.. tp angan2 dah pjg berkilometer...

    ReplyDelete
  9. bib,

    syukur rezeki makyung n baby :)

    aah sedap kan tat nenas...tambah2 kalo tat gulung..yummy
    bib mmg buat tat nenas ye tiap2 tahun?

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages