Wednesday, January 5, 2011

Jalan-jalan di hujung minggu+ Mee Rebus Ramli

Dah namanya diberi coti free sampai 4 hari dari Jumaat- Isnin..maka tak sahlah kalo nak duk umah je, kuar le jejalan settle urusan tertunggak...
hari Jumaat tu -
ke sekolah Kakak untuk beli buku tulis...bila check nama dia, alhamdulillah, dia dapat masuk KRK-kelas rancangan khas...
pastu, ke sekolah Adam pulak untuk bayar yuran sekolah...
bila jumpa guru kelas dia terus Ummi kenal...sebabnya guru yang sama jadi guru kelas Abang waktu memula pindah ke sini...
dan amazingly cikgu Siti Haslina pun masih ingat si Abang yang dipanggil dengan nama 'Sufi' oleh cikgu & kawan2 kat sini...
jam 3pm, amik Nabila (anak buah hubby) dari bus stop yg dtg nak attend majlis kawen kawan dia kat sini on Saturday...petangnya, bawak Nabila ke TF sebab dia nak cari wedding gift and at the same time Ayah pun nak beli barang dapur...
hari Sabtu -
pagi-pagi ke Tesco nak beli sayur dan barang dapur...then singgah ke KTM Bt. Gajah belikan tiket ETS untuk Nabila...
pastu berkejar balik sebab Nabila nak bawak Kakak pegi makan kenduri...jam 2.30pm hantar Nabila ke KTM semula...
pastu berdesup ke Ipoh sebab Ayah ada hal nak diuruskan...1st time Ummi drive dalam bandar Ipoh...dah selesai urusan, bertolak balik dan..........
..............................singgah ke Tesco semula!!!!
hahaha....ada barang yang dicari lagik...
dah letih drive, Ummi mintak Ayah belanja makan padahal perut tak lapar pun..hehe...
maka singgah la di RESTORAN MEE REBUS RAMLI yang gah di Perak nih...
Ummi tak berapa minat mee rebus dan kebetulan perut pulak cam sebu tak lapar...
so Ummi order roti bakar + Neslo panas jek...Ayah order Mee Rebus dan order Cam Sup untuk Alysha...Cam sup nih rupanya campuran mee+bihun sup...Kakak pulak still kenyang makan nasi kenduri tadi...
Restoran Mee Rebus Ramli, kat Station 18


mee rebus....memang mantapsss


Cam Sup
tekak Ummi rasa kureng sket
sbb. kuat sgt. bau n rasa
'aji' nya

Ayah n Alysha





2 orang anak dara Ummi






kat depan Tesco Station 18
malamnya, ke TF Batu Gajah lagik...hadoyai...macam dah takde tempat lain nak dituju
err....bosan sebenarnya..eheheh
dah tatau nak kemana
Alysha dalam troli TF




manusia ramai amat
sebab ada promosi tahun baru kan...
time nak bayar pulak
punyalah kene beratur panjanggggg
nampak pic di bawah ni?
ada lelaki berbaju putih kat depan akak berbaju merah tu
grrrr......geram tauuu Ummi
tak gentleman langsung!!!
orang lain makcik2...nenek2
boleh jek beratur sampai 2 batu
sabar menunggu
dia pulak sedap2 jek terus ke depan kakak baju merah tu
pastu nampak dia mintak ihsan kakak tu
untuk kasi dia bayar dulu
sebab dia hanya beli 1 barang aje
kakak tu pun macam nak tak nak kasi
tapi si lelaki tu duk mintak2 jugak
(tengok le pic kakak tu dah bercekak pinggang..hangin gak gamaknya)
kalo 1 barang ke...20 barang ke...200 barang ke
ikutla peraturan dik oi awak tu dahle lelaki
malu lah sikit kat orang jang dah jenuh beratur berbatu
tambah2 lagi pada
warga emas...ibu mengandung
yang gigih jugak beratur.....
dan nampak kepala Alysha enterprem kat pic di atas nih..heheh

































4 comments:

  1. nampak sedap sgt mee rebus tu
    wah anak dara ummi dah besorla
    dah bleh harap tu

    ReplyDelete
  2. sumimie

    aah mmg sedapppp...maveles...anak dara sulung dah besar..leh le tlg tgkkan adik2 :)

    ReplyDelete
  3. oowhh, mee rebus ramli dah ade branch kat station 18 ya.. caw ke 3 lah ni...

    ReplyDelete
  4. bib,

    ntahle..tapi dah lama gak nampak MRR tu ada kat area station 18 tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages