Tuesday, January 11, 2011

Weekend xtvt - masak-masak-Choc Moist Cake

Alkisahnya anak bujang Ummi si Haiqal tu
pas dah bawak balik oven ke Perak
asek duk tanya
'bila nak buat kek...bila nak buat biskut?'

dari sehari ke sehari duk ulang tanya
bila Ummi cakap 'Ummi penat le balik keje...x sempat nak buat'
dia jawab 'takpe..Ummi beli je barang..biar Abang yang buat..Abang nak buat biskut'
alololo....anak bujangku suka memasak
both anak bujang Ummi dah boleh memasak yang simple²
telur dadar memang diorang prefer buat sndiri
ikut citarasa masing²
kekadang,
buat nasi goreng sendiri..pun ikut citarasa masing² gak
ada yg tambah cili api
ada yang tambah lada hitam
ada yang tambah kicap lebey
hemm...

makanya,
Ummi pun amik kesempatan wekeend baru nih
baking² choc moist cake ni la
tapi..!!!!
jangan tanya resipinya ye
sebab Ummi guna tepung Premix Nona je
cuma tambah air,telur & minyak masak
pukul sebati
bakar
done!!!
heheh
cuma malas nak wat topping kali nih
togel gitu jek


tengah dibakar...



ops lupa lak..Ummi tabur ngan chocolate chips kat atas kek tu b4 dibakar

No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages